Jarige Fakir in de bloemetjes op de Dag van het Sprookje in de Efteling

Net als voorgaande jaren, viert de Efteling op 7 juli de Dag van het Sprookje. Het Sprookjesbos is de hele dag het feestelijke middelpunt van het park.. Ontmoet de populairste Sprookjesbosbewoners in levenden lijve, bezoek de nieuwe voorstelling van Sprookjesboom in het Openlucht Theater of zet de jarige Fakir in de bloemetjes met een zelfgemaakte tulp en maak kans op een sprookjesachtige prijs!
De zevende van de zevende…
Zeven is een magisch getal. Het is voor de mensheid al eeuwen een bron van toverkracht. In sprookjes neemt het getal een bijzondere plaats in. Iedereen kent natuurlijk de zeven dwergen van Sneeuwwitje, de zeven Geitjes en de Zeven Mijls Laarzen van de Reus. Reden voor de Efteling om sinds enkele jaren de Dag van het Sprookje te vieren op de zevende van de zevende.

Ontmoet Sprookjesbosbewoners in levenden lijve
Op 7 juli zijn tussen 10.00 en 15.30 uur de populairste Sprookjesbosbewoners aanwezig in het Sprookjesbos. Roodkapje, Langnek en de Draak… Ze zullen er allemaal zijn om iedereen te begroeten!

Nieuwe voorstelling Sprookjesboom in het openluchttheater
In het knusse openluchttheater in het Sprookjesbos komen de hoofdrolspelers uit de televisieserie Sprookjesboom samen. Ezeltje Strekje, Draak Lichtgeraakt, Langnek en Geitje Benjamin beleven een geheel nieuw avontuur. Maak ‘live’ kennis met de Sprookjesboom-vriendjes uit de televisieserie. De voorstelling duurt 25 minuten en wordt opgevoerd om 12.00 uur, 13.30 uur, 15..00 uur en 16.00 uur.

Knutsel een tulp voor de Fakir
De Fakir, uit het sprookje ‘De Tuinman en de Fakir’, wordt ter ere van zijn 50ste verjaardag op de Dag van het Sprookje extra in de bloemetjes gezet. Kinderen tot 12 jaar kunnen hem verrassen met een tulp die zij thuis hebben gemaakt. Iedereen die op de Dag van het Sprookje voor 13.00 uur een zelfgemaakte tulp inlevert bij de jarige Fakir, ontvangt een aardigheidje. De mooiste tulp wordt bovendien v

Bol AlgemeenBol Algemeen