Voorlopig geen nieuwe mega attractie in Efteling

KAATSHEUVEL – De komende jaren valt geen nieuwe grote attractie in de Efteling te verwachten. Het bedrijf investeert eerst 46 miljoen euro in Bosrijk, een park met 178 bungalows en appartementen met in totaal duizend bedden.

Dat zegt scheidend directievoorzitter Ronald van der Zijl morgen in Brabants Dagblad. De Efteling deed nooit eerder een dergelijke investering. Het bedrijf denkt met Bosrijk een grote slag te slaan op de vakantiemarkt.


De laatste grote attractie die de Efteling in gebruik nam was in 2007 De Vliegende Hollander. Tot nu toe was de bedrijfsfilosofie om na maximaal vijf jaar een nieuwe attractie van die omvang te presenteren. Nu richt de Efteling zich de komende jaren op Bosrijk en kleinere attracties.

Bol AlgemeenBol Algemeen