Vleermuizen in de efteling

Bij een recente telling van wilde vogels en zoogdieren in de Efteling werden maar liefst zes verschillende soorten vleermuizen aangetroffen. De diertjes houden zich het liefst schuil in de omgeving van het Volk van Laaf… en van het Spookslot.
Regelmatig onderzoekt de Efteling de fauna in het natuurrijke attractiepark. Daarbij worden telkens heel wat verschillende vogelsoorten gespot, waaronder de grauwe vliegenvanger, een bedreigde vogelsoort in Nederland, en het goudhaantje, de kleinste broedvogel in Nederland.

Recent werden ook enkele nieuwe soorten vleermuizen geteld in het park, waarmee het totaal aantal soorten op zes komt. Om de vleermuizen een schuilplaats te bieden, heeft de Efteling 41 vleermuiskasten geplaatst. Meestal ontdekken de nachtdiertjes de kasten pas na enkele jaren. Het is daarom nog te vroeg om te weten of de kasten hun nut bewijzen.

SpeelgoedSpeelgoed