De Efteling wil aandelen van buitenlandse pretparken. Dat zei de nieuwe baas Bart de Boer vanmiddag nadat bekend was geworden dat hij Eindhoven Airport verruilt voor de hoogste baan in het pretpark.

De Boer neemt op 1 juni het stokje over van Ronald van der Zijl, die met pensioen gaat. De Boer is sinds 2000 algemeen directeur van Eindhoven Airport. Onder zijn leiding groeide het vliegveld van 350.000 naar 1,5 miljoen reizigers per jaar. Daarvoor werkte hij onder meer bij Koninklijke Ahold en Grandorado.

De Efteling richt zich de komende jaren onder leiding van De Boer op uitbreiding. Daarbij valt volgens hem te denken aan de verblijfsaccommodaties met duizend bedden en samenwerking met buitenlandse parken, om ook daar poot aan de grond te krijgen.


Ook richt de Efteling zich steeds meer op het maken van mediaproducties zoals de televisieserie Sprookjesboom. Gisteren werd bekend dat de Efteling een lokale radiofrequentie krijgt die de komende jaren te ontvangen is in Kaatsheuvel en omgeving. Het bedrijf wil niet zeggen wat de plannen met de zender zijn.

Ronald van der Zijl werd in 1997 directievoorzitter van de Efteling. Hij heeft vooral gewerkt aan de verruimde openstelling, onder meer door het park te openen in de wintermaanden. Van der Zijl neemt eind mei afscheid. Voor die tijd wordt nog de eerste steen gelegd van de nieuwe verblijfsaccommodatie.

Bron: Brabants Dagblad

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen