Efteling en V&V presenteren cast musical in Oostenrijkse sneeuw

SALZBURG – De Efteling en producer V&V hebben zojuist in het Oostenrijkse Salzburg de cast voor de nieuwe musical The Sound of Music gepresenteerd. De hoofdrol wordt gespeeld door Wieneke Remmers uit Vught, momenteel te zien in Pinokkio.

Eerder speelde zij onder meer in Annie en De Jantjes.
Anouk Maas uit Tilburg speelt Liesl von Trapp, een andere grote rol uit het beroemde verhaal. Ook Ellis van Laarhoven uit Vught speelt in de musical. In een winters landschap werden de hoofdrolspelers voorgesteld aan zo’n dertig journalisten, die speciaal voor de gelegenheid naar Salzburg waren gevlogen. Die plek werd door V&V, het bedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente gekozen omdat de wereldberoemde film The Sound of Music er in 1965 werd opgenomen.

The Sound of Music draait vanaf september in Kaatsheuvel. Het is de opvolger van Assepoester, die tweede paasdag voor het laatst te zien was. Die musical, met zangeres Do als Assepoester, was de derde samenwerking tussen V& V en het pretpark en trok 90.000 bezoekers.

The Sound of Music gaat over een waargebeurd verhaal dat in 1949 werd geschreven door Maria von Trapp. Zij bracht als gouvernante het geluk terug in een gezin met zeven kinderen waar de moeder overleden was.

Tien jaar later werd er een Broadwaymusical van gemaakt door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II. Sindsdien was de musical duizenden keren te zien in talloze bewerkingen over de hele wereld. Begin deze eeuw speelde Maaike Widdershoven uit Oss de hoofdrol in de versie van Joop van den Ende. Op de vraag of de Efeling niet te snel komt met een nieuwe bewerking, zei hoofd entertainment Jeroen Zwartjes: ‘Dit verhaal is zo geliefd dat het elk jaar vertoond kan worden’.

bron: Brabants dagblad

Aanbiedingen bij webshopsBol AlgemeenBol Algemeen