Ondanks tegenslag met Vliegende Hollander meer bezoekers

28 dec 2007, 03:40 – KAATSHEUVEL – 2007 was een veelbewogen jaar voor attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel.

Eentje met pieken en dalen. Algemeen directeur Ronald van der Zijl (61) weet het als geen ander. De negatieve uitschieter: technische tegenslag bij De Vliegende Hollander, die uiteindelijk uit de vaart werd genomen. Een positief hoogtepunt: de aanleg van ‘Bosrijk’, zoals de nieuwe verblijfsaccommodatie van de Efteling voorlopig nog heet, is gestart.

“Eindelijk”, zegt Van der Zijl over Bosrijk. “De Efteling is daar al zo’n twintig jaar mee bezig. Het is een moeizaam proces geweest met veel spelers en steeds veranderende spelregels. Het is tegenwoordig voor een onderneming helemaal niet gemakkelijk om dit soort grote projecten van de grond te krijgen. Maar het is ons uiteindelijk toch gelukt. Dankzij veel volharding. Wij kijken nu vooruit. Bosrijk is essentieel in de toekomstplannen van de Efteling. Dat heeft alles met de bereikbaarheid van het park te maken. Overal is het druk op de wegen. Het bezoek uit Duitsland is bijvoorbeeld fors afgenomen, vooral omdat er rond Eindhoven nagenoeg altijd files staan. Als mensen van verder weg voor

Bol AlgemeenBol Algemeen