Efteling Europa in met theatershows

Vrijdag 7 december 2007 – KAATSHEUVEL – Sprookjespark de Efteling gaat met kindervoorstellingen trekken langs theaters in Noordwest-Europa. Dat heeft Olaf Vugts, directeur marketing en ontwikkeling van de Efteling in Kaatsheuvel, gisteren aangekondigd. Volgens de Efteling is dat een gat in de markt. “Er worden te weinig goede kindervoorstellingen gemaakt.”.

Het Efteling Theater in het sprookjespark moet bovendien met ingang van 2009 de functie krijgen van een ‘open eind theater’. Dat betekent dat voorstellingen er te zien blijven zolang er publiek voor is. De theaters van Joop van den Ende in Scheveningen, Utrecht en binnenkort Amsterdam werken ook op die manier.
Vugts wil een zo flexibel mogelijk theater in het park met verschillende voorstellingen naast elkaar. Overdag blijven in het theater de zogenoemde parkshows van een half uur te zien. Daar kunnen bezoekers van de Efteling gratis binnenlopen. Voor de avondvoorstellingen moet apart betaald worden. Het bedrijf werkt de komende jaren exclusief met V&V Entertainment van Albert Verlinde aan de invulling van de programmering.
Omdat over twee jaar een vakantiepark nabij het pretpark wordt geopend, komt het accent in het Efteling Theater te liggen op internationale producties. Behalve musicals kunnen dat ook toneelstukken of opera’s zijn. De verwachting is dat het vakantiepark veel buitenlandse bezoekers trekt. “Die willen we ’s avonds de mogelijkheid geven om hier uit te gaan.” Het Efteling Theater opende in 2003 zijn poorten. Er draaien voorstellingen die aansluiten bij de merknaam ‘Efteling’. Daarbij gaat het vooral om nostalgisch vermaak voor de hele familie. Eind november ging in het Efteling Theater de voorstelling Assepoester in premi

SpeelgoedSpeelgoed