efteling journaal

WELKOM BIJ HET EFTELING JOURNAAL

Op deze pagina geven wij je een overzicht van de verschenen Efteling Journaals tot nu toe. We zijn nog druk bezig met het invullen van deze pagina. Elke zondag verschijnt er een nieuw Efteling Journaal via YouTube, onze nieuwspagina en op deze speciale pagina! Het Efteling Journaal wordt geproduceerd door Eftelnieuws. Wil je de nieuwste editie als eerste bekijken? Abonneer je dan op het YouTube kanaal van Eftelnieuws. Bezoek ook eens de website Eftelnieuws.nl

eft pardoes

19 juni 2016: Voordat de nieuwe werkweek begint is het goed moment om iedere zondag eens terug te blikken op de gebeurtenissen van de afgelopen week in en om de Efteling. Want elke week gebeuren er bijzonder veel dingen. Daarvoor bestaat er het Efteling Journaal. Binnen 10 minuten ben je weer helemaal op de hoogte. Met in de editie van vandaag: een update over het Loonsche Land, het nieuwe vakantiepark van de Efteling. Verder goed nieuws voor de liefhebbers: de draak van Joris en de Draak spuwt weer vuur en we kijken uiteraard even naar de bouw van Symbolica.

12 juni 2016: De editie van het Efteling Journaal die door omstandigheden niet op onze nieuwspagina werd gepubliceerd, maar alsnog hier te zien.

29 mei 2016: Elke week gebeuren er vele dingen in en om de Efteling. Daarom is het een goede gewoonte om aan het begin van de nieuwe week nog eens terug te blikken op al het nieuws van de afgelopen week. Want het was me weer het weekje wel. Zo opende de Efteling de afgelopen week maar liefst twee nieuwe hotels (ja, echt!), werd het definitieve programma bekend van het Midsummer Festival, staat er een mysterieus nieuw gebouwtje in Station de Oost en kijken we natuurlijk nog even naar de laatste updates rond de bouw van Symbolica.

22 mei 2016: De nieuwe week is weer begonnen. Even rust, relax voordat de maandag weer begint. Tijd om even terug te blikken op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week, want er gebeurde weer genoeg. Zo is er een buslijn van Arriva die zegt te stoppen bij de Efteling maar in werkelijkheid pas bij het Efteling Hotel, liet de Efteling vol trots een eigen ontworpen en gebouwde smeermachine zien voor Joris en de Draak, is het huisje van Roodkapje… eh… grootmoeder met de grond gelijk gemaakt en kijken we nog even bij de bouw van Symbolica.

8 mei 2016: De nieuwe week is begonnen en traditioneel blikken we dan met Eftelnieuws terug op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Want het was me weer het weekje wel. Zo werd afgelopen week de expositie geopend over de Indische Waterlelies in het Efteling Museum, ging de Efteling directeur terug op de werkvloer, is het vers en verantwoord eten wat de klok slaat bij de vernieuwde Gulden Gaarde en is er maar liefst 560 kubieke meter beton gestort bij  de bouw van de nieuwste Efteling attractie Symbolica.

1 mei 2016: Een nieuwe week, een nieuwe dag, een nieuwe maand! Hoogste tijd dus om terug te blikken op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Want het was me weer het weekje wel. Het was in de eerste plaats een koud weekje die eerder aan een ingelaste Winter Efteling deed denken. En door de overvloedige regenval veranderde de wachtrij van Joris en de Draak in een modderpoel voor gevorderden. Verder was de verbouwing van de Gulden Gaarde en Dromerijen in volle gang en was er weer een hoop te ontdekken bij de bouw van de nieuwe Efteling attractie Symbolica.

24 april 2016: Zoals elke zondag, het Efteling Journaal door Eftelnieuws. Want voor dat we echt de nieuwe week beginnen kijken we nog even terug op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Want het was me weer het weekje wel. Zo bleek na inspectie het huisje van grootmoeder (Roodkapje) in zo’n slechte staat te zijn dat het compleet wordt afgebroken en opnieuw gebouwd. Geen halve maatregelen dus. Het nieuwe vakantiepark Het Loonsche Land wordt flink groter dan verwacht, de Vermolen molen draait weer zijn rondjes op het Anton Pieckplein en we kijken nog even naar de nieuwe locatie van Boekanier/Kapitein Gijs.

17 april 2016: En zo vloog weer een week voorbij als de heks op een bezemsteel. Voor je het weet is de nieuwe week alweer begonnen. Maar voor het echt zover is blikken we zoals gebruikelijk terug op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Want het was me weer het weekje wel. Zo krijgen bekende YouTubers de kans om iets spannends te beleven na sluitingstijd in de Efteling, is er een nieuwe dagelijkse openingsceremonie aan de poorten van de Efteling, heeft Roodkapje haar vakantie probleemloos weten te verlengen en kijken we zoals altijd even naar de laatste nieuwe ontwikkelingen van Symbolica.

10 april 2016: De nieuwe week is aangebroken. En zoals elke zondag een goed moment om terug te blikken op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Want het was me weer het weekje wel. Zo waren er weer hondenbezitters die te dom waren om hun hond af te geven bij de gratis kennel. Zodoende werden de honden nog net niet uitgebreid geroosterd in een snikhete auto. De politie moest er aan te pas komen. Verder werden er bouwtekeningen gepubliceerd van het nieuwe Efteling vakantiepark Het Loonsche Land, werd de cast van de nieuwe Efteling musical bekend gemaakt en viel er weer van alles te beleven op het bouwterrein van Symbolica.

3 april 2016: Het is weer eens zondag. De helft van je weekend zit er al weer op en met frisse tegenzin gaan we weer richting werkweek. Maar voor het zover is blikken we met Eftelnieuws terug op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Want het was me weer een weekje wel. Zo ging er een 3FM kneus helemaal los over de muziek van het nieuwe sprookje Pinokkio… volgens hem zou het puur jatwerk zijn. Verder blijken de wegwijzers in het park niet altijd te kloppen, neemt de Efteling zelf de social media weer over en werd aangetoond dat je wel heel erg makkelijk gratis de Efteling in kan.

27 maart 2016: Vrolijk Pasen allemaal! En op deze Eerste Paasdag blikken wij terug op de gebeurtenissen van de afgelopen week. Want het was me weer het weekje wel. Zo kwam de pas heropende Pagode weer reutelend en krakend aan de grond en niemand weet of de Efteling hem weer op korte of lange termijn weer omhoog krijgt. Ook de nieuwe plaats van Boekanier Gijs krijgt steeds meer vorm en was er weer veel te volgen bij de bouw van Symbolica. Maar het was vooral de week van Pinokkio. De nieuwste bewoner van het Sprookjesbos liet zich deze week voor het eerst zien aan de pers en een dag later het publiek.

20 maart 2016: En ook op deze bijzondere eerste lentedag kijken we zoals iedere zondag weer terug op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Zo zou het doolhof toegankelijk moeten worden voor gehandicapten en is het dagje karpervissen in de Efteling succesvoller verlopen dan verwacht. Verder nog nieuws van het Loonsche Land, het nieuwe bungalowpark van de Efteling, want de vergunning voor de bouw is namelijk binnen. Klaar? Heien maar! En natuurlijk werpen we nog een blik op de voortgang van Pinokkio in het sprookjesbos.

13 maart 2016: Een nieuwe morgen, een nieuwe dag, een nieuwe week! Wat de week ons gaat brengen weten we nog niet maar wat we wel altijd doen is terugblikken op de afgelopen week. En dat doen we met de wekelijkse editie van het Efteling Journaal door Eftelnieuws. En er gebeurde veel deze week. Zo ging de Pagode eindelijk weer open voor publiek, trok de Efteling maar liefst 4,7 miljoen bezoekers in 2015, werd de laatste hand gelegd aan het vernieuwde restaurant Globetrotter/Welkom/Panorama (doorhalen wat niet van toepassing is) en ging de eerste paal voor Symbolica de grond in.

6 maart 2016: Zondag. Even tot rust komen voordat er weer een nieuwe drukke werkweek gaat beginnen. Tijd om eens terug te blikken op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. En dat doen we met een nieuwe editie van het Efteling Journaal door Eftelnieuws. Met vandaag de volgende onderwerpen: opnieuw zijn er technische problemen bij Baron 1898. De attractie blijft wel gewoon geopend. Filmen in De Vliegende Hollander is tegenwoordig verboden. De Efteling lanceerde afgelopen week de vernieuwde website en we nemen weer een kijkje bij de Pagode waar men met man en macht werkt aan een spoedige heropening.

28 februari 2016: Nu de nieuwe week weer is begonnen is het meteen ook weer een goed moment om eens terug te kijken naar de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. En dat doen we natuurlijk weer met een nieuwe editie van het Efteling Journaal door Eftelnieuws. Met onder andere: Monorail Laven loopt vast, er is eindelijk weer wat nieuws over de Pagode, Restaurants Globetrotter en Welkom op de schop en hoe is het toch met de nieuwe attractie Pinokkio? Dit en meer in een nieuwe editie. In nog geen 7 minuten ben je weer helemaal op de hoogte!

21 februari 2016: Het is zondag. De nieuwe week breekt aan. Tijd om nog even terug te blikken op de gebeurtenissen in en om de Efteling van de afgelopen week. Zo werden deze week de entreekaarten verhoogd met maar liefst 50 eurocent. Poeh poeh! Voor wie dat te gortig wordt goed nieuws, online tickets bestellen blijft nog altijd een stuk voordeliger en je kan weer sparen voor een korting van €10,- per kaartje. Verder bevallen de single riders wachtrijen zo goed dat de Efteling er meer wilt en blikken we vooruit op 65 jaar Efteling.

14 februari 2016: Zo’n week vliegt voorbij als een fakir op zijn tapijt. Dat ging best wel weer snel. En dan is er ook weer genoeg gebeurd deze week in en om de Efteling. Zo zijn de toiletten opgeleukt, werd de openingsdatum voor het nieuwe sprookje in het sprookjesbos bekend gemaakt, zijn er weer mooie ontwikkelingen te zien bij de bouw van Pinokkio en wordt steeds duidelijker dat website coolcrazy.nl haar klanten doelbewust oplicht! Bestelde Efteling worden nooit bezorgd (wel vooraf betalen) en de zgn. “fysieke” winkels van coolcrazy blijken niet eens te bestaan. Een terechte waarschuwing dus voor de Efteling liefhebbers.

7 februari 2016: Zondag weer! Voor je het weet is de werkweek alweer begonnen. Maar niet voordat we eerst terugblikken op het nieuws over de Efteling van de afgelopen week. Zo worden de restaurants Globetrotter en Welkom verbouwd en samengevoegd tot één nieuw restaurant: Panorama. Ook ging de Vliegende Hollander na een winterstop weer open. Er is intussen flink gewerkt aan de verbetering van deze attractie. Daarnaast moest een mafklapper zonodig granaten uit de Tweede Wereldoorlog in de buurt van de Efteling verstoppen en kwamen we een zwendel in Efteling miniaturen op het spoor. Dit en meer in een nieuwe editie van het Efteling Journaal door Eftelnieuws

31 januari 2016: Het is weer zondag en dus tijd om even terug te blikken op de afgelopen week. Want er gebeurde weer een hoop in de wondere wereld van de Efteling. Zo werden meer details bekend over de mega attractie Symbolica, krijgt Pinokkio gezelschap van een enorme monsterlijke vis, is er opmerkelijk nieuws over de Efteling Webshop en krijgt het nieuwste sprookje in de Efteling steeds meer gestalte. Alles is uitgebreid terug te lezen op onze nieuwspagina maar voor mensen die dat niet willen of geen tijd hebben is er het Efteling Journaal door Eftelnieuws.

24 januari 2016: En alweer een week voorbij. Een week wat qua temperatuur nog een beetje echt Winter Efteling gevoel gaf. Het was ook de week van vele attracties die buiten gebruik waren. Maar er was meer… de bekende fonteinen op de Brink zijn gesloopt, de stem van Baron 1898 Paul van Gorcum is ernstig ziek, is Hugo van den Loonsche Duynen stomverbaasd en kan er nog steeds betaald worden met het oude vertrouwde Efteling geld. Dit alles kun je op je gemak nalezen op onze nieuwspagina of je kijkt naar een nieuwe editie van het Efteling Journaal door Eftelnieuws.

17 januari 2016: Wat een week, wat een week! En die week is ook nog eens voorbij! Wat leek op een kalm, rustig begin werd al snel een zware zuidwester aan nieuws en informatie toen de Efteling toch nog onverwachts het persbericht naar buiten bracht over de komst van de nieuwste (en duurste) attractie Symbolica. Eftelnieuws bracht daarom afgelopen week al een extra editie over Symbolica die je kan zien als bonus na de klik. Maar er gebeurde meer. Zoals de vraag of de Pagode misschien veranderd zou worden i.v.m. de nieuwe attractie, kwam er een einde aan het bijzondere bloemperk met Efteling logo en struinden archeologen naar het verleden op de bouwgrond van het nieuwe bungalowpark Het Loonsche Land.

Breaking news! Extra editie van het Efteling Journaal over Symbolica!

Het Efteling Journaal van 10 januari 2016:
Fons in baron 1898,Aquanura nagebouwd in RollerCoaster, Efteling Hotel drie dagen gesloten en een Pinokkio bouwupdate.

Vertalen

Efteling Webshop

Bekijk op bol.com

Sponsored Links